Σύντομα άρθρα δημοσιευμένα στην εφημερίδα "Παρέμβαση" του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου1) Η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης εντός ευλόγου χρόνου και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ιωάννης Π. κατά Ελλάδος
   Δημοσίευση μετάφρασης στα Ελληνικά αποσπάσματος της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ιωάννης Παπαδόπουλος κατά Ελλάδος, συνοδευομένη από σύντομο σχόλιο αναφορικά με τη σημασία της για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης στην περιφέρεια του Εφετείου Αιγαίου. (Δημοσιευμένο στην εφημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου «Παρέμβαση», αρ. 83, Μάιος–Ιούνιος 2003, σ. 2)
 

2) Οι καινοτομίες του νέου νόμου για τα κατοικίδια ζώα.
    Σχολιασμός του νόμου 3170/2003  (ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003) περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με τον οποίο επιχειρείται η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση των όρων διατήρησης των ζώων συντροφιάς. (Δημοσιευμένο στην εφημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου «Παρέμβαση», αρ. 86, Νοέμβρης–Δεκέμβρης 2003)
 

3) Το δικαίωμα αποζημίωσης ιδιοκτητών ακινήτων στην Ερμούπολη λόγω πολεοδομικών παρανομιών των αρμόδιων διοικητικών αρχών.
    Ανάλυση των συνεπειών ης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 2526/2003 για την Αστική Ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου και των  διοικητικών αρχών αρμόδιων για την έκδοση οικοδομικών αδειών στην Ερμούπολη. (Δημοσιευμενο στην Δεκαπενθήμερη Πολιτική Εφημερίδα "Άποψη" που εκδίδεται στη Σύρο)
 

4) Οι παρ'ειρηνοδικείω δικηγόροι.
    Ανάλυση των διατάξεων του Κώδικα περί Δικηγόρων που προβλέπουν πέραν από τους παρά πρωτοδίκαις, παρ’εφέταις και παρ’αρείω δικογόρους, και την κατηγορία των παρ'ειρηνοδικείω δικηγόρων, κατηγορία που υπάρχει μόνο θεωρητικά. (Αδημοσίευτο)
 

5) Ο νέος νόμος για την κτήση κυριότητας ακινήτων του Δημοσίου με χρησικτησία.
    Σύντομος σχολιασμός του άρθρου 4 του νόμου 3127/2003, με τον οποίο γίνεται δυνατή η χρησικτησία από ιδιώτες ακινήτων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, αντίθετα με τα μέχρι το 2003 ισχύοντα. (Αδημοσίευτο)
 

6) ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
    Σχετικά με τηn απόφαση 637/1999 Ασφαλιστικών Μέτρων του Μον. Πρωτοδικείου Σύρου (μεΠροεδρεύουσα Πρωτοδίκη την κ. Δέσποινα Ασλάνογλου και με παραστάντες δικηγόρους τους κ.κ. συναδέλφους Μ. Βουτσίνου, Ν. Δοντά, Κ. Δοντά, Ν. Νέρη, Μ. Ινές-Ρεκ), η οποία έχοντας ήδη δημοσιευτεί και σχολιαστεί σε πληθώρα Ελληνικών νομικών περιοδικών σχολιάστηκε και σe διεθνής κυκλοφορίαςΑγγλικό νομικό περιοδικό. (Αδημοσίευτο)